donderdag 9 oktober 2014

Beeldaspecten

Goedemiddag!

Afgelopen les hebben we het, zoals de titel al aangeeft, gehad over beeldaspecten. De beeldaspecten zijn ruimte, kleur, vorm, structuur (textuur) en compositie. Deze hoofdcategorieƫn zijn op te delen in subcategorieƫn, bijvoorbeeld kleur in kleurverzadiging, kleurgebruik, licht en donkerwerking etc.

Om dit glashelder op ons netvlies te krijgen paste Guido een werkvorm toe, waarbij iedereen een plaatje en een losse tekst kreeg (een subcategorie) en waarbij iedereen de juiste tekst bij zijn plaatje moest zien te vinden. Interessante werkvorm, die ruimte laat voor een andere invulling, waar deze door verschillende groepen verschillend wordt uitgevoerd.

Daarna mochten we aan de slag met het werkproces experimenteren, en wel op de Ipad. De opdracht: maak een selfie met een duidelijk herkenbare emotie en experimenteer net zo lang tot alleen de beeldaspecten van die emotie nog te zien zijn in jouw portret; jijzelf moet onherkenbaar zijn!

Dit was het resultaat na de les..


Je ziet, op de via de vooraf bekend gemaakte eisen (doelen) scoor ik nog onvoldoende op de rubric die uit deze voorwaarden gemaakt zou kunnen worden, maar ik mag van mijn lieftallige huisgenoot  nog wat experimenteren op haar Ipad, dus er zal nog voor het einde van de collegereeks een prachtige onherkenbare blijheid op deze blog worden gepost.

Tabee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten